Koulutus 2022-2023

15 ravintola- ja catering-alan perustutkinto Ruokapalvelun osaamisala Kokki Koulutuksen aikana perehdytään erilaisiin ruoanvalmistuksen tehtäviin, kuten ruokien ja ruoka-annosten suunnitteluun, valmistukseen ja esille laittoon. Koulutukseen sisältyy mm. hygieniaosaaminen, ruoanvalmistuksessa tarvittavat kädentaidot ja estetiikan sekä taloudellisen ajattelun ja asiakaspalvelun perusteet. Henkilökohtaiset valinnat antavat erikoisosaamisen erityyppisten ruokaravintoloiden ruokatuotannon tehtäviin. Kokilla on halu tehdä hyvänmakuisia ruokia ja kauniita annoskokonaisuuksia. Kokilta edellytetään myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä, omatoimisuutta, joustavuutta ja hyvää käytöstä sekä siisteyttä. Työpaikkoina voivat olla ruokaravintolat, juhla- ja pitopalveluyritykset, matkustaja- ja rahtialukset, henkilöstöravintolat, kahvilat ja hotellit sekä julkisen sektorin toimipaikoissa. ravintola- ja catering-alan perustutkinto Asiakaspalvelun osaamisala Tarjoilija Koulutuksen aikana tarjoilija oppii asiakaspalvelu- ja markkinointitaitoja, joustavuutta ja yhteistyötaitoja erilaisissa ravintola- ja catering-alan yrityksissä ja toimipaikoissa. Henkilökohtaisilla valinnoilla voit hankkia erikoisosaamista erityyppisistä ravintoloista. Koulutus on työelämälähtöistä. Perustaidot opitaan oppilaitoksessa, jonka jälkeen suurin osa koulutuksesta tapahtuu erilaisissa ravintoloissa ja yrityksissä. Tarjoilijana osaat palvella asiakkaita molemmilla kotimaisilla ja vähintään yhdellä vieraalla kielellä. Koulutuksen jälkeisiä työpaikkoja voivat olla erilaiset ruokaravintolat ja majoitusliikkeet, baarit, juhla- ja pitopalveluyritykset sekä henkilöstöravintolat. Yhteishaku Ammattiopisto Tavastia Aloituspaikat 35 Mahdollisuus kahden tutkinnon suorittamiseen Jatkuva haku: lisätietoa s. 5

RkJQdWJsaXNoZXIy MzQ2NzUw