2021–2022 alkava koulutus

15 Talonrakentaja osaa ammattimiehen ohjauksessa tai työryhmän jäsenenä tehdä uudis- ja korjaus- rakennustyömaan kirves-, muuraus- tai betonoin- titöitä. Hän osaa käyttää talonrakennustyömaan perustyövälineitä, oikeita työtapoja ja materiaaleja. Opiskelu tapahtuu pääosin Ratasniityn yksikössä. rakennusalan perustutkinto Maarakennuksen osaamisala Maarakentaja Maarakentajan koulutus antaa valmiudet työsken- nellä maa- ja vesirakennustyömailla, kunnallistekni- sen rakentamisen työmailla ja kiinteistönhoitoteh- tävissä. Maa- ja vesirakentamista kutsutaan myös yhdyskunta- tai ympäristörakentamiseksi tai infra- struktuurin rakentamiseksi. Maarakentajat varmistavat nykyaikaisen yhteiskun- nan toimivuuden. Kadut, tiet, pysäköintilaitokset, vesiväylät, lentokentät, satamat, tietoliikenteeseen liittyvä maarakentaminen, energiaverkostot, vesi- huollon verkostot ja laitteet, ympäristön paranta- minen, urheilu- ja liikunta-alueet, kalliorakenteet, maanalaiset tilat, talojen pohjarakenteet sekä kai- kessa rakentamisessa tarvittavien kiviaineksien ja- lostus ovat maarakentajien työn tuloksia. Ala tarjoaa ammattikoulutetulle henkilöille paljon työpaikkoja. Tutkinnon suorittaneita tarvitaan työ- maiden asennus-, mittaus- ja rakentamistehtäviin sekä kuljetus- ja kunnossapitokoneiden kuljettajik- si. Opiskelu tapahtuu pääosin Ratasniityn yksikössä. Yhteishaku Ammattiopisto Tavastia Aloituspaikat 38 Mahdollisuus kahden tutkinnon suorittamiseen Jatkuva haku: lisätietoa s. 5 ravintola - ja catering - alan perustutkinto Ruokapalvelun osaamisala Kokki Koulutuksessa erikoistutaan erilaisten ravintoloiden ruokatuotantoon, kuten ruoka-annosten valmistuk- seen ja esille laittoon. Koulutukseen sisältyy ruoan- valmistuksessa tarvittavat kädentaidot, hygienia- osaaminen ja estetiikan sekä taloudellisen ajattelun ja asiakaspalvelun perusteet. Henkilökohtaiset va- linnat antavat erikoisosaamisen erityyppisten ruo- karavintoloiden ruokatuotannon tehtäviin. Kokilla on halu tehdä hyvänmakuisia ja kauniita annoskokonaisuuksia ja lounasruokia. Kokilta edel- lytetään myönteistä palveluasennetta, yhteistyö- kykyä, omatoimisuutta, joustavuutta ja hyvää käy- töstä sekä siisteyttä. Työpaikkoina voivat olla ruo- karavintolat, juhla- ja pitopalveluyritykset, matkus- taja- ja rahtialukset, henkilöstöravintolat, kahvilat ja hotellit sekä julkishallinnon ravitsemispalvelut. ravintola - ja catering - alan perustutkinto Asiakaspalvelun osaamisala Tarjoilija Koulutuksen aikana tarjoilija oppii asiakaspalvelu- ja markkinointitaitoja, joustavuutta ja yhteistyötaitoja erilaisissa ravintola- ja catering-alan yrityksissä ja toi- mipaikoissa. Henkilökohtaisilla valinnoilla voit hank- kia erikoisosaamista erityyppisistä ravintoloista. Koulutus on työelämälähtöistä. Perustaidot opitaan oppilaitoksessa, jonka jälkeen suurin osa koulutuk-

RkJQdWJsaXNoZXIy MzQ2NzQ4