VOP-uutiset 2020

VOP-uutiset 2020 Vanajaveden Opiston ja Koulutuskuntayhtymä Tavastian asiakaslehti Vanajaveden Opistossa alkaa keväällä lähes 200 uutta kurssia! s. 6–11 K uka olet ja mistä tulet? - Jani Rasimus, syntynyt Ruotsis- sa Kalmarissa. Aloitin tanssin kuu- sivuotiaana Oulussa, josta muutin 2004 Hong Kongiin pariksi vuodek- si opettamaan tanssia. Sieltä palat- tuani asetuin Helsinkiin. Mikä tanssissa on kiehtovinta? - Tanssissa minua miellyttää eri- tyisesti se, kuinka liike on suhtees- sa musiikkiin. Rytmi ja tulkinta ovat todella tärkeä ja iso osa tanssissa. Elämäsi tähtihetki? -Tyttäreni syntyminen tammi- kuussa 2014. Kuka olet, Jani Rasimus Rasimus nähdään taas tammikuussa VOPissa Kun tai jos kaikki menee pieleen, mitä silloin teet tai ajattelet? - Yleensä kuuntelen musaa ja eri- tyisen kovalla. Koetan analysoida pieleen mennyttä asiaa eri kantilta, ja yleensä asioilla on tapana ratke- ta suuntaan tai toiseen ja olo hel- pottua. Intohimosi? -Tanssimisen lisäksi, bändissäni soittaminen, lenkkeily, matkustelu. Mikä sinusta tulee isona? - Kun olen tarpeeksi iso, otan vain rennosti. Ks. DanceDanceDance s. 10 D iplomiravintoneuvoja Tuu- likki Heikkilä vetää VOPissa kevääl- lä kolme ruokakurssia (s. 11): Kalaa helposti monin eri tavoin , K okkaus- illat miehille ja Kotaruokaa ja savu- kalaa : – Maukasta ja terveellistä ruokaa voi valmistaa myös ulkona! Valmis- tamme kodassa erilaisia ruokia ja li- säkkeitä avotulella, wokaten ja sa- vustaen. Kevään tuoksuja, savua, tulta ja hyvää ruokaa Heikkilä lupaa kevään tuoksuja, savua, tulta, hyvää ruokaa ja muka- vaa yhdessäoloa. – Ruuanvalmistamisella avotu- lella on ikiaikaiset perinteet. Tär- keintä on, että ruoka ei pääse kär- vähtämään, ja tulen ja hiilloksen pitää olla sopiva. Yksinkertaiset ja helpot ruoat ovat tässäkin tilan- teessa valttia. Tässä Heikkkilän helppo kasvis- nyyttiresepti: Esikäsittele ja pilko esikeitetty ba- taatti, sipuli, tomaatti, kesäkurpitsa, päärynä ja valkosipuli. Laita hieman voita folion pohjalle ja lisää kasvik- set folioon. Lisää kasvisten päälle yrtti- tai pippurituorejuustoa ja rutis- ta folio kunnolla nyytiksi. Kypsennä noin 30 min. J utut Keväällä savustetaan VOPin kursseilla kalaa ja kokataan kodassa diplomiravintoneuvoja Tuulikki Heikkilän ohjauk- sessa. Kurssit sopivat niin miehille kuin naisille, mutta miehille on myös omia kokkausiltoja. Kuvat Tuulikki Heikkilä. Monenlaista kestävää kehitystä s. 2 Kinolauantait maaliskuussa s. 4 Kädentaitojen oppia verkkoon s. 4 Retki luontoon Pohjois- Englannissa s. 3 Elintason sijaan elämänlaatua s. 5 Pätkiikö muisti? s. 5 Digiopastuksille on tarvetta s. 4

RkJQdWJsaXNoZXIy MzQ2NzQ4